• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Bestel een wijnpakket en help vrouwen die uit de prostitutie willen stappen

Door Artisan Wines op 24-06-2020

Onlangs kwam Artisan Wines in contact met Hans Dingemanse, die samen met zijn vrouw Marieke een huis start voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Dat uitstappen blijkt nog niet zo makkelijk, vertelde Hans ons. Hoe graag ze ook willen stoppen, vrouwen vallen vaak terug doordat ze eenzaam zijn, hoge huren hebben en er geen perspectief is op iets anders. Het raakte ons. 

Alleen al in Den Haag werken maar liefst 800 vrouwen iedere dag als raamprostituee. Lang niet alle vrouwen doen dit vrijwillig. Veel vaker schuilt er een gedwongen netwerk achter en is er sprake van verschillende persoonlijke problemen.

Stichting Racham, een veilige plek voor een beter bestaan

Stichting Racham (ANBI) wil deze vrouwen helpen door hen een veilige plek te bieden waaruit ze aan een nieuw sociaal leven kunnen bouwen. Racham wordt een woon-leerhuis in Den Haag, met een privéwoning en een zestal studio’s. Hier kunnen de vrouwen voor een jaar zelfstandig en anoniem wonen, op adem komen, een nieuwe baan zoeken en werkervaring opdoen, zodat ze uiteindelijk zelf een bestaan kunnen opbouwen.

Compassie

Het woon-leerhuis is inmiddels aangekocht. Voor het klaarmaken en inrichten van Racham (Hebreeuws voor compassie) zijn nog financiële middelen nodig. Daar willen wij als Artisan Wines graag aan bijdragen. Daarom hebben we een tweetal goede wijnpakketten samengesteld, waarbij we van ieder wijnpakket een bedrag doneren aan de stichting. Zo willen we Hans en Marieke steunen met hun prachtige project, en de vrouwen een kans geven op een beter leven. 

U koopt, wij doneren

Ben je ook geraakt door dit mooie initiatief? Bestel dan één of meerdere wijnpakketten via onze webshop. Bij besteding vanaf € 75,- worden uw wijnen franco huis geleverd. Meer weten over Hans en Marieke en Stichting Racham? Kijk op hun website: https://stichtingracham.nl/ 

Wijnpakket “Wijnen voor alle dag” 

3x IGP Pays d’OC “Collines” Blanc 2018
1x IGP Pays d’OC “Collines” Rosé 2019
2x IGP Pays d’OC “Collines” Rouge 2018
Pakketprijs: € 37,50 incl. BTW - € 10,00 wordt gedoneerd aan Racham

Wijnpakket “Favorieten van Artisan Wines”

1x Zibibbo Secco 2019 – Tenuta Gorghi Tondi ( € 7,95)
1x AOC Anjou Blanc 2016 – Château Soucherie (€ 15,75)
1x Silvaner “Muschelkalk” 2017 – Weingut Porzelt (€ 17,25)
1x “Caringole” Rouge Pays d’OC 2018 – Domaine La Croix Belle (€ 7,95)
1x “Mezzacosta” Rosso del Veronese IGT 2015 – Menegotti (€ 12,50)
1x Barbera d’Alba DOC “Laura” 2017 – Ferdinando Principiano (€ 15,60)
Pakketprijs: € 75,00 incl. BTW - € 15,00 wordt gedoneerd aan Racham