• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Artisan Wines nu ook vertegenwoordigd in Noord-Oost-Nederland

Door Artisan Wines op 12-04-2024

Met ingang van 8 april is Machteld Levinga, vinologe aan De Wijnacademie, vertegenwoordiger van Artisan Wines voor de regio Noord-Oost-Nederland. Het doel is om de lokale horeca en vakhandel in deze regio nog beter te kunnen bedienen. Op kantoor van Artisan Wines in ’s-Gravenzande werd afgelopen maandag daarom getoast op de start van een succesvolle samenwerking. 

Vinologe en Sommelier

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Machteld al veel vakkennis. Naast dat ze beschikt over een drietal SDEN-wijncertificaten volgt Machteld de vinologenopleiding aan de Wijnacademie en heeft ze de nodige werkervaring als sommelier in de Groningse horeca, waaronder Brussels Lof. Juist die ervaring sluit goed aan bij de behoeften van Artisan Wines om nog beter zichtbaar te zijn voor horeca en retail in het noordoosten van Nederland.

Italië

Dat Machteld kiest voor een carrière in de wijn is voor ingewijden niet echt een verrassing. Dankzij de vele vakantiebezoeken aan Italië ontstond een liefde voor dit fraaie wijnland. Direct na het behalen van haar HAVO-diploma volgde daarom een studie Italiaans aan de Italian Language School in Rome. Ook komt ze in die periode in contact met diverse wijnhuizen, waaronder het gerenommeerde Tenuta Gorghi Tondi op het eiland Sicilië. Een persoonlijke vriendschap met dit wijnhuis komt tot stand.

Gorghi Tondi

Bij terugkomst in Nederland volgt aanvankelijk een opleiding Verpleegkunde. Deze wordt echter al snel ingewisseld voor de studie International Hotel Management. Zodoende wordt Machteld werkzaam als sommelier in de horeca. Niettemin blijft het kriebelen om meer betrokken te zijn bij de import van wijn. Ivan Genusso, exportmanager bij Gorghi Tondi, met wie ze nauwe contacten heeft, kan wellicht iets voor haar betekenen. Een kennismaking met Artisan Wines volgt.

Gastronomische wijnen

Bij de kennismaking blijkt al snel dat Machteld dezelfde taal spreekt als Artisan Wines. Een bezichtiging door het magazijn met aansluitend een proeverij maakt duidelijk dat Machteld erg gecharmeerd is van het portfolio aan wijnhuizen. Naast de wijnen van Gorghi Tondi is ze groot fan van Clemens Busch en heeft ze ook een voorliefde voor zuivere en gastronomische wijnen. Precies de identiteit waar Artisan Wines voor staat.

Groningen, Drenthe en Friesland

Machteld zal zich in beginstadium vooral toeleggen op de lokale horeca in Groningen, Drenthe en Friesland: “Groningen is mijn geboortestad en ook de stad waar ik veel connecties heb in de horeca. Veel restaurants zijn nog niet bekend met de fraaie wijnen Artisan Wines. Graag wil ik hen verrassen.”

Daniël Ros en Pieter-Dirk Roeleveld, eigenaren van Artisan Wines, zijn erg blij met de nieuwe samenwerking: “Met Machteld willen wij beter zichtbaar zijn in deze regio van Nederland. Dit past ook bij de groei en ambities van Artisan Wines”.