• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Terroir proeven tijdens wijn-spijsavond Weingut Clemens Busch bij Restaurant Central Park by Ron Blaauw

Door Artisan Wines op 13-04-2018

Beste wijnliefhebber,

De voorbereidingen op de wijn-spijsavonden met Weingut Clemens bij Restaurant Aan de Zweth (19 april) en Restaurant Central Park by Ron Blaauw (20 april) zijn inmiddels in volle gang. Het beloven twee bijzondere avonden te worden.

Invloed terroir

Deze morgen hadden wij een afspraak met Joey de Kruijf en Gijs Verbeek, respectievelijk sommelier en chef de cuisine bij Restaurant Central Park, om de wijn-spijscombinaties met elkaar te bespreken. Beide heren waren zeer onder de indruk van de nuanceverschillen in de Rieslings van Weingut Clemens Busch. “Dat terroir zo’n grote invloed heeft op de wijn, maakt het ontzettend spannend, ook wat wijn-spijscombinaties betreft”, aldus De Kruijf.

Wijnen proeven

Speciaal voor deze wijn-spijsavond laat Restaurant Central Park bij een aantal gerechten twee verschillende wijnen proeven. “Onze gasten verwachten iets bijzonders en daarin willen wij niet teleurstellen. Om die reden laten wij onze gasten graag het verschil proeven tussen de verschillende terroir-rieslings, waaronder ook een tweetal gerijpte Grosses Gewächs (grand cru) van de Pündericher Mariënburg.”

4-gangen verrassingsmenu

Restaurant Central Park serveert deze avond een 4-gangenverrassingsmenu met vooraf een aperitief plus amuse. Het menu wordt speciaal aangepast op de wijnen van Weingut Clemens Busch. Tevens wordt rekening gehouden met het seizoen. De rest blijft uiteraard nog een verrassing… Inclusief koffie/thee en friandises wordt dit bijzondere menu aangeboden voor € 99,50 per persoon.

Restaurant Central Park by Ron Blaauw

In de keuken van Restaurant Central Park zwaait Gijs Verbeek de scepter. Verbeek deed eerder ervaring op bij gerenommeerde restaurants, zoals Okura en De Zwethheul. Daarna ging hij aan de slag bij Restaurant Savelberg van chef Cees Helder, dat inmiddels is overgegaan in Restaurant Central Park. Bij het creëren van nieuwe gerechten werkt hij tevens nauw samen met Ron Blaauw.

Joey de Kruijf was jarenlang maître/sommelier bij Restaurant Parkheuvel (** Michelin) in Rotterdam. Een half jaar geleden kreeg hij het aanbod om de overstap te maken naar Restaurant Central Park. Zijn enorme ervaring en vakmanschap heeft hij meegenomen en dat zal hij tijdens de wijn-spijsavond op 20 april zondermeer tonen.

Aanmelden

Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor vrijdag 20 april aanstaande. Mocht u dus interesse hebben, dan adviseren u bijtijds uw reservering aan ons door te geven. U kunt uw aanmelding sturen naar info@artisanwines.nl met vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen.