• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Reserveer voor Barolo-diner met Ferdinando Principiano op 2 en 3 maart

Door Artisan Wines op 31-01-2020

Begin maart brengt het wijnhuis Ferdinando Principiano (Piëmonte - Italië) een bezoek aan Nederland. Naast een bezoek aan diverse restaurants bieden wij ook onze particuliere klanten de mogelijkheid kennis te maken met deze unieke wijnproducent.

Ferdinando Principiano

Ferdinando Principiano nam eind jaren ’90 het bedrijf over van zijn vader. Aanvankelijk maakte hij hele moderne wijnen met veel hout, extract en alcohol. In 2004 gooide Ferdinando het roer volledig om. Biologisch-dynamische benadering in de wijngaard en geen gekunstel meer in de kelder. 

Barolo Serralunga 2015 - Wijn van het Jaar 2019

De wijnen van Principiano zijn ongekend puur en elegant.  Dat vinden niet alleen wij, ook de pers is lovend. In het afgelopen jaar werd  de Barolo DOCG Serralunga 2015 door het Proefschrift Wijnconcours verkozen tot ‘wijn van het jaar’ in de categorie ‘natuurwijn’. Diezelfde eer viel de Barbera d'Alba DOC Laura 2016 te beurt in 2018. De jury van het Proefschrift Wijnconcours bestaat uit sommeliers, werkzaam bij diverse sterrenrestaurants.

Barolo-diner

In samenwerking met Ferdinando Principiano organiseren wij een Barolo-diner bij een tweetal gerenommeerde restaurants. De beide avonden bieden u de gelegenheid persoonlijk kennis te maken met dit wijnhuis en hun wijnen, waarbij Barolo uiteraard centraal staat. Noteer daarom alvast één van de volgende twee data in uw agenda:

Maandag 2 maart: Italiaans Restaurant Incanto, Amstel 2, 1017 AA Amsterdam
Menuprijs volgt z.s.m.

Dinsdag 3 maart: Restaurant Central Park, Oosteinde 14, 2271 EH Voorburg
€ 99,50 p.p. voor een 4-gangen verrassingsmenu incl. amuse, wijnarrangement en koffie/ thee