• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Ontdek betaalbare Chardonnay uit de Mâconnais - Bourgogne!

Door Artisan Wines op 21-10-2020

Dorpje Chardonnay - Mâconnais (Bourgogne)

Chardonnay, wie kent ‘m niet? By far de meest aangeplante druif voor witte wijnen in de wereld.  Veel minder bekend is het dorpje Chardonnay, waarnaar de druif zou zijn vernoemd. Min of meer verscholen in het noorden van de Mâconnais (Bourgogne), vlakbij Tournus, en in de schaduw van de bekende dorpen uit de Côte de Beaune, zoals Saint-Aubin, Meursault en Montrachet, rijdt menig (wijn)toerist er achteloos aan voorbij. 

Domaine Sallet

Wij dus aanvankelijk ook, totdat wij een aantal jaren geleden een chambre d’hôtes boekte bij Famille Sallet in het nabijgelegen Uchizy. Madame zorgde voor de gasten en het ontbijt. Monsieur en haar zoon deden het werk in de wijngaard.

Cooperatie van Chardonnay

Monsieur was jarenlang aangesloten bij de lokale coöperatie van het dorpje Chardonnay. Gebrek aan visie bij de coöperatie deden hem en zoon Raphäel eind jaren ‘90 ertoe besluiten om verder te gaan als vigneron independant. Een besluit waar ze tot op de dag van vandaag geen moment spijt van hebben.

Aanbieding

Een keuze die wij alleen maar toejuichen. De wijnen zijn loepzuiver en hebben een, voor dit deel van de Bourgogne, verrassende mineraliteit. Bovendien zijn ze nog heel betaalbaar. Nu helemaal, want tijdelijk betaal je geen € 13,25 maar slechts € 11,25

De aanbieding is geldig t/m dinsdag 27 oktober 2020