• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Kelderrestant Offida Pecorino DOCG Clara Marcelli - 15% opruimkorting

Door Artisan Wines op 13-01-2018

In verband met een nieuwe zending hebben wij ruimte nodig in ons magazijn. Daarom kunt u t/m eind van deze maand profiteren van 15% opruimkorting op de Offida Pecorino DOCG van het biologisch-gecertificeerde wijnhuis Clara Marcelli uit de Marche (Italië).

Pecorino

Pecorino is de naam van de druif en is afgeleid van het woord pecora, wat schaap betekent. Het schijnt dat deze druif een geliefde snack was en is voor schapen. De druif is jarenlang uit de gratie geweest vanwege de te geringe opbrengsten en de grote kans op ziekten. Pas eind jaren 90 werd de druif herontdekt en sinds begin van deze eeuw door veel producenten weer aangeplant. Hoewel de druif voornamelijk wordt aangeplant in de regio’s Marche en Abruzzo behoort de Pecorino inmiddels tot de meest populaire wijnen in Rome. 

Spontaan vergist

De Offida Pecorino DOCG van Clara Marcelli is spontaan vergist zonder toevoeging van gekweekte gisten en behoudt daardoor de zo kenmerkende aardse aroma’s. Een echter winterwijn die uitstekend combineert met wat meer rustieke (vegetarische) gerechten, maar ook bij stevige vissoorten en wit vlees. 
Advies serveertemperatuur: 10-12° Celsius (uur van tevoren decanteren).

Perswijn 2014: ****(*) = zeer goed – uistekend
gerijpt, krachtig, noten en amandelen, complex, een bittertje, lengte, mooie zuren

Bij afname van 12 flessen krijgt u een verrassing cadeau!

Deze aanbieding is geldig t/m 31 januari 2018