• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Frappato Tenuta Gorghi Tondi - heerlijke rode zomerwijn - tijdelijk extra voordelig...!!!

Door Artisan Wines op 30-06-2018

Frappato is een lokale druif van het eiland Sicilië en wordt veel gebruikt ter aanvulling op de bekende Nero d’Avola. Een bekend voorbeeld daarvan is de Cerasuolo di Vittoria, een DOCG-wijn uit het zuidoosten van Sicilië. Inmiddels wordt de druif ook steeds vaker als cépage-wijn (100% frappato) op de markt gebracht, zoals ook bij Tenuta Gorghi Tondi.
 

Frappato

De Frappato staat garant voor heel fruitige aroma’s, een laag tanninegehalte en dus heel veel drinkplezier. Doet denken aan een rijke Beaujolais, maar dan net wat aromatischer. De wijn heeft aroma’s van framboos, aardbei en specerijen. Deze vrolijke zomerwijn mag dan ook best iets koeler geschonken worden. Ter kennismaking kost deze wijn tijdelijk slechts € 12,50 per fles incl. BTW.
 

Wijn-spijscombinaties

Vanwege het frisse en fruitige aroma van deze wijn adviseren wij u de volgende wijn-spijscombinaties:

Frisse, jonge kazen (bij de borrel)
Lasagne bolognese
Gevogelte (kip, coq au vin)
Vlees met een sappige structuur, zoals biefstuk
Kruidige (aziatische) gerechten
 

Tenuta Gorghi Tondi

De wijngaarden van Tenuta Gorghi Tondi liggen midden in het natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ dat sinds 1998 officieel erkend wordt door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Dit natuurpark vormt een oase voor vogels en andere diersoorten. Uit respect voor de natuur werkt Tenuta Gorghi Tondi daarom volledig biologisch. 
 

Catarratto

Naast Frappato maakt Tenuta Gorghi Tondi ook wijnen van de volgende druivensoorten: Grillo, Catarratto, Zibibbo (wit) en Nero d’Avola, Syrah (rood). Vooral de witte Catarratto is een fris en stuivend glas, type Sauvignon Blanc, maar dan met rijpere aroma's. Een heerlijke dorstlesser voor op het terras, maar die tevens uitstekend combineert bij schaal- ens schelpdieren en (gegrilde) visgerechten. De Grote Hamersma 2017: 8+/10.
 
Tijdelijk voor slechts € 9,50 per fles incl. BTW.
 
Bekijk het volledige assortiment onder het menu Wijnhuizen – Tenuta Gorghi Tondi
 
Aanbiedingen zijn geldig t/m 7 juli 2018