• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Etienne Loew: behorend tot de top van de Elzas

Door Artisan Wines op 30-04-2014

In oktober vorig jaar bracht Lars Daniëls, Magister Vinoloog, een kort, maar krachtig bezoek aan de Elzas, waaronder ook aan Domaine Etienne Loew. Een bezoek die wat Daniëls betreft veel langer had mogen duren. De kwaliteit van de gemiddelde Elzaswijn is de laatste jaren sterk gedaald, maar bij Loew blijkt gelukkig het tegendeel. Een 'geheimtipp' schrijft Lars Daniëls in zijn verslag.

We vermelden u enkele citaten uit zijn verslag:

"Het respect voor terroir had hij meegekregen van zijn ouders, maar hij ging langzaam maar zeker verder richting biologische wijnbouw en aspecten van biodynamie. Doel is uiteraard om zijn terroirs zo puur mogelijk uit te drukken in zijn wijnen en dat lukt hem zeer goed."

"Extra specialiteit van Loew is sylvaner, een druif die het moeilijk heeft in de Elzas, maar waarvan Loew een voorvechter is. Dat komt mede omdat hij een perceel heeft met sylvanerstokken van 83 jaar oud, dat kwalitatief heel fraaie wijn geeft, zoals Sylvaner Vérité 2011 **** (=zeer goed).

"Zelden was ik zo onder de indruk van een droge Riesling uit de Elzas als van Loew’s Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten 2012 *****. De smaak is goed droog, breed, zeer spicy en heel complex, maar verfijnd, met een schitterende minerale ondertoon.

"kijkend naar de wijn die je hier voor je geld kunt krijgen, behoort Etienne Loew tot de top van de Elzas. En misschien ook wel überhaupt."

Lees het gehele artikel op de site van Perswijn.

[catalog-collection id="27"]