• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Clara Marcelli neemt award "Slow Wine" in ontvangst

Door Artisan Wines op 26-10-2013

Vandaag, 26 oktober 2013, nemen de beide Broers Emanuele en Danielle Colleta van Azienda Agricola Biologica Clara Marcelli (Marche) in Venetië de prestigieuze "wine slow"-award in ontvangst voor de rode "K'Un" Marche Rosso IGT 2011. Deze wijn is gemaakt van 100% montepulciano en heeft 24 maanden gerijpt op franse eikenhouten, waarna nog eens 12 maanden op fles.

Naast de "wine slow"-award ontvangt Clara Marcelli tevens een specifieke award vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van hun wijnen.

Slow Wine is onderdeel van de Slow Food, een organisatie die zich richt op ambachtelijk gemaakte producten en een tegenhanger is van de geïndustrialiseerde fastfood.

Azienda Agricola Biologica Clara Marcelli is gelegen in Castorano, in het zuiden van de Marche, niet ver van de bekende stad Ascoli Piceno. Het domein, 14 hectare groot, is eigendom van Daniele en Emanuele Colletta. Beide broers streven naar een zo natuurlijk en ambachtelijk mogelijk product. In de wijngaard wordt daarom biologisch gewerkt en alle wijnen ondergaan een spontane, natuurlijke gisting. In totaal worden jaarlijks circa 40.000 flessen geproduceerd. De wijnen van Clara Marcelli, waaronder de rode "K'un", kunt u bestellen via onze webshop: https://www.artisanwines.nl/categorie/wijn