• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Château Les Valentines krijgt aanbeveling in Perswijn

Door Artisan Wines op 20-06-2014

"Vreemd toch dat zo'n groot en mooi wijngebied als de Provence zo onbekend is. Deze schitterende streek aan de Côte d'Azur wordt vooral als vakantiegebied gezien, maar als wijngebied vaak vergeten. Ook door experts. Jammer, want er komen goede en zelfs schitterende wijnen vandaan." (Perswijn juni/juli 2014)

Bovenstaand citaat komt is genomen uit het artikel "De Provence, meer dan een simpel roseetje" dat deze maand verscheen in het vakblad Perswijn. In het artikel worden een aantal producenten in het bijzonder aanbevolen, waaronder ook het biologisch gecertificeerde Château Les Valentines. Deze producent is gesitueerd in La Londe-les-Maurs, direct aan de kust waar men profiteert van een bijzonder terroir. De bodem bestaat hier uit mica-schiste, een kristalhoudende leisteen, dat goed vocht vasthoudt, hetgeen belangrijk is in een streek waar het heel warm en droog kan zijn. Bovendien profiteren de wijnstokken optimaal van de aangename, koele zeewind. Deze combinatie zorgt voor een bijzondere elegantie in de wijnen, vooral ook bij de witte wijnen en rosé's. Niet zonder reden heeft La Londe daarom een aparte status binnen de AOC Côtes de Provence!

Naast de gastronomisch zeer goed inzetbare witte wijnen en rosés, produceert Château Les Valentines ook een aantal zeer fraaie rode wijnen. Perswijn maakt melding van een drietal cuvées, waaronder "La Punition" en "Bagnard":

"La Punition, een assemblage van carignan (afkomstig van 70jaar oude wijnstokken!!!) en syrah heeft aroma's van kers, mooie zuren en zachte tannine. Bagnard bestaat uit gelijke delen mourvèdre, syrah en cabernet-sauvignon is eveneens gemaakt van oude wijnstokken en is op hout vergist en opgevoed. Een robuuste wijn, met kruidige aroma's, veel structuur en ferme tannine; een wijn om te schenken bij krachtige vleesgerechten. Deze wijn is op z'n mooist na een aantal jaren oudering op fles".

Bij Artisan Wines zijn de volgende wijnen van Château Les Valentines verkrijgbaar:

[catalog-collection id="40"]