• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Biologische Grillo Kheirè van Tenuta Gorghi Tondi wint prestigieuze 3 Bicchieri Gambero Rosso

Door Artisan Wines op 25-05-2023

De biologische Grillo Kheirè 2021 van Tenuta Gorghi Tondi heeft de zeer prestigieuze 3 Bicchieri award van de Gambero Rosso gekregen. Daarmee behoort deze Siciliaanse wijn volgens de beroemde wijngids tot de beste witte wijnen van Italië.  

Grillo Kheirè Tenuta Gorghi Tondi

Deze Grillo is gemaakt van de beste wijnstokken van het wijndomein die de respectabele leeftijd hebben van meer dan 30 jaar. Dit geeft de wijn des te meer concentratie. Opvallend is ook de bijzondere mineraliteit en ziltigheid in deze Grillo. Dit wordt veroorzaakt door de directe nabijheid van de zee op slechts 50 meter afstand en de bijzondere bodemgesteldheid bestaande uit klei, kalk, zand en schelpen.

Rijping in eikenhouten vaten

Door de directe nabijheid van de zee en de leeftijd van de wijnstokken leent de Grillo Kheirè zich uitstekend voor rijping in eikenhouten vaten. Een deel heeft daarom gerijpt in Frans eiken van het beste soort. Het resulteert in een zeer rijke en volle wijn met decente houttonen, mooie zuren en een opmerkelijk lange afdronk

Tre Bicchieri Gambero Rosso

De Gambero Rosso behoort tot de meest invloedrijke wijngidsen van Italië. Ieder jaar maakt de gids bekent welke wijnen de maximale tre bicchieri (3 glaasjes) hebben gewonnen. Van het eiland Sicilie komen verreweg de meeste tre bicchieri-wijnen van de vulkaan Etna. Slechts een enkele wijn komt buiten deze regio. Dat de Grillo Kheirè deze award heeft ontvangen is dus heel bijzonder.

Tenuta Gorghi Tondi, bio-gecertificeerd

De wijngaarden van Tenuta Gorghi Tondi worden omgeven door een natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ dat sinds 1998 officieel erkend wordt door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Alle wijnen van Tenuta Gorghi Tondi zijn daarom bio-gecertificeerd.