• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Artisan Wines scoort wederom: 2 rosés in finale Proefschrift Wijnconcours 2021

Door Artisan Wines op 28-06-2021

Maar liefst 220 rosés werden dit jaar ingezonden voor het Proefschrift Wijnconcours 2021. Artisan Wines zond drie wijnen in, waarvan twee wijnen de finale behaalden. Bovendien kreeg de derde wijn een eervolle vermelding…. “Wederom een bevestiging dat kwaliteit en authenticiteit bij ons de belangrijkste criteria zijn!”

220 inzendingen

Van de 220 ingezonden rosés selecteerde de jury 42 finalewijnen in verschillende prijscategorieën. Frankrijk is nog altijd de belangrijkste leverancier voor goede rosé. Maar liefst 25 finalewijnen komen uit Frankrijk, waarvan 11 afkomstig uit de Provence

Bardolino Chiaretto 2020 Menegotti

In de prijscategorie t/m € 10,00 behaalde de Bardolino Chiaretto 2020 van het wijnhuis Menegotti een 5e plek in de finale met een score van 8-/10 punten: “Corvina, rondinella, sangiovese; geur met eigen stijl, plezierige aanzet, licht spritzig, rond en sappig, veel fruit, mooie zuren, verrassend, goede lengte, sympathieke wijn (12,5% alc.)”

“Maguelonne” Côteaux de l’Ardèche 2020 La Selve (bio)

In de prijscategorie t/m € 15,00 kreeg de Maguelonne rosé 2020 van Château de la Selve een eervolle vermelding met 8-/10 punten: “Cinsault, grenache, syrah, viognier, biodynamisch; frisse geurwaaier, mooi samengesteld smaakpalet, tintelend, balans, plezierig, levendig, goede kruidigheid en spanning, functioneel bij de maaltijd (12,5% alc.)”

Côtes de Provence rosé La Navicelle 2020 (bio)

In de prijscategorie t/m € 20,00 behaalde de Côtes de Provence rosé La Navicelle een 9e plek in de finale met 8/10 punten: “Grenache, cinsault, tibouren, biodynamisch; lichte kleurspiegel, redelijk gesloten en opeengepakt, ruim van smaak, goede balans, stevige rosé, zuren, fruit en bitters (13% alc.)” 

Over Proefschrift Wijnconcours

Het Proefschrift Wijnconcours is onderdeel van The Wine & Food Association, een toonaangevend instituut binnen het hogere segment van de horeca. De jury bestaat uit topsommeliers van (sterren)restaurants en wijnpublicisten. 

Eerder dit jaar werd door Proefschrift de Langhe Nebbiolo van Ferdinando Principiano verkozen tot “Rode Wijn van het jaar” in het kader van de Wine Professional Wine Challenge 2021.