• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Artisan Wines met twee wijnen vermeld in Elsevier: “beste 60 wijnen van 2020”

Door Artisan Wines op 28-11-2020

Maar liefst twee wijnen van de Westlandse wijnimporteur Artisan Wines uit ’s-Gravenzande zijn dit jaar geselecteerd in de “beste 60 wijnen van 2020” volgens het magazine Elsevier. De prestigieuze lijst wordt ieder jaar samengesteld door de bekende wijnpublicist Nicolaas Klei.

Thuiswijn

Het thema voor de 2020 editie is “thuiswijn”. Nu we minder of niet naar de horeca mogen, kunnen of durven, drinkt menigeen thuis betere wijn. Thuiswijn is ook een wijn die iedereen overal en altijd heerlijk vindt, en die toch niet ja-knikkend karakterloos is. Wijn die doordat hij net dat beetje extra heeft, iedere gelegenheid bijzonder maakt.

Authentieke wijnen

Artisan Wines, letterlijk vertaald ‘ambachtelijke wijnen’, zond dit jaar voor het eerst wijnen in. “Dat je dan meteen met twee wijnen wordt vermeld, is natuurlijk fantastisch”, bevestigen Pieter-Dirk Roeleveld en Daniël Ros, eigenaren van Artisan Wines. 

“Onze focus ligt op authentieke, ongekunstelde wijnen van kleinschalige (biologische) wijnhuizen. Typerend voor deze wijnen is de elegantie en verteerbaarheid. Ze vallen niet als een blok op je maag. Tegelijk weerspiegelen ze wel het natuurlijke karakter van de druif en de bodem. Dat is dus heel wat anders dan, met alle respect, een opgesmukt fabriekswijntje”. 

Dat authentieke, natuurlijke karakter proeven we ook terug in de twee wijnen die door Nicolaas Klei werden geselecteerd in zijn top 60 wijnen van 2020.        

Langhe Nebbiolo DOC 2018 – Ferdinando Principiano, Piëmonte

Nicolaas Klei: “Deze buur van Barolo biedt meer hoffelijke verfijning dan mening ‘echte’ Barolo. Zeer chic rood voor een vriendenprijs, met de veel geprezen rozengeur en een onvervaard gemoed.” 

Chignin Bergeron “Raipoumpou” 2018 – Adrien Berlioz, Savoie

Nicolaas Klei: “Alsof je daar rondwandelt in de mooie fris-bedauwde bergen van de Savoie, zo geurt dit wonder van prachtdruif Roussanne. Lieflijk, puur, intens. Geestverruimender dan Champagne, spiritueler dan Chablis. Spannend anders.”

Over Artisan Wines

Artisan Wines is importeur van ambachtelijke, biologische wijnen uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië en tevens distribiteur van het Betuws Wijndomein. Naast levering aan de betere horeca, wijnspeciaalzaken en bedrijven, heeft Artisan Wines ook een online webshop voor particulieren. Het bedrijf is gevestigd aan de Nobelstraat 6 BU6, 2693 BC in ’s-Gravenzande.