• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Wijn en spijsavonden met de wijnen van Monte Tondo

Door Artisan Wines op 26-08-2015

In de derde week van september is Martha Magnabosco van Azienda Agricola Monte Tondo te gast in Nederland. De familie Magnabosco heeft circa 20 hectare aan wijngaarden, waaronder een aantal van de beste cru’s binnen het prestigieuze Soave Classico district.

Gino Magnabosco, de vader van Martha, maakt zich erg sterk voor de officiële classificatie van de beste percelen binnen het Soave Classico-district, de zogeheten cru’s. De familie Magnabosco beschikt over een drietal verschillende cru’s, te weten de Monte Tondo, de Monte Tenda en de Monte Foscarin. Elk met hun eigen terroir, de combinatie van klimaat + bodemgesteldheid. Vooral de Monte Foscarin is van een uitzonderlijke klasse. De heuvel is een oude vulkaan en de bodem bestaat hier grotendeels uit basalt. Dit geeft een bijzondere mineraliteit aan de wijn. Zeer recent werd de Soave Classico Superiore “Foscarin Slavinus” in het vakblad geselecteerd als beste wijn uit een proeverij met circa 50 verschillende Soave’s…….

Tijdens haar bezoek aan Nederland zal Martha diverse restaurateurs bezoeken. Daarnaast maakt Martha graag kennis met de particuliere markt in Nederland. Daarom wordt een tweetal wijn en spijsavonden georganiseerd, te weten op dinsdag 15 september bij Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam en op woensdag 16 september bij Trattoria Buon Gusto in Moerkapelle.

Naast de prestigeuze Soave Classico’s worden op beide avonden ook de rode wijnen van Monte Tondo gepresenteerd, waaronder Valpolicella, Ripasso del Valpolicella en Amarone. Een uitstekende gelegenheid dus om uitgebreid kennis te maken met de prestigieuze wijnen van dit kwalitatief zeer goede wijnhuis.

Naast achtergrondinformatie over de wijnen, wordt uiteraard ook veel accent gelegd op de wijn-spijscombinaties. Ontdek en proef waarom de wijnen van Monte Tondo zulke uitstekende begeleiders zijn aan tafel.

[catalog-collection id="29"]