• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Super deal: Italiaanse rode nazomer-wijn uit Trentino: van € 22,50 voor slechts € 14,95

Door Artisan Wines op 02-10-2019

Beste wijnliefhebber,

Heeft u wel eens gehoord van Marzemino? Deze inheemse druif wordt al sinds de 15e eeuw aangeplant in Noord-Italië. Het is een broertje van de Lagrein, een kind van de Teroldego en waarschijnlijk een kleinkind van de grote Pinotfamilie. Eigenwijs als de eerste twee, beminnelijk als de pinot noir.

Bio-dynamisch met extra volle smaak

De Marzemino van wijnmaker Eugenio Rosi komt uit het gebied Vallagarina, ten zuiden van Trento en ten noorden van Verona en het Gardameer. Eugenio werkt bio-dynamisch in de wijngaard en laat de druiven spontaan vergisten. Om de wijn een extra volle smaak te geven, laat hij de druiven eerst indrogen en de wijn rijpen in verschillende houten vaten, waaronder ook die van kersenhout. Een bijzondere wijn dus!!

Lekker bij gevogelte

De diepe kleur van deze rode wijn zet je direct op het verkeerde been. Dit wordt zware kost, denk je. Maar hij geurt uitnodigend naar zwarte kersen in de zomerzon en heeft bloemige, aardse tonen. In de smaak veel rijpheid, fraaie zuren en diepe kruidigheid. Doet het heel lekker bij gevogelte en vlees met een stevige smaak!

Aanbieding

De Marzemino kost normaliter € 22,50 per fles inclusief BTW. Tijdelijk kunt u profiteren van een speciale actieprijs, namelijk € 14,95- per fles incl. BTW 

  • Bij bestelling van 6 flessen worden uw wijnen franco huis geleverd;
  • U kunt de wijnen op afspraak ook afhalen in ons magazijn in 's-Gravenzande;
  • De aanbieding is geldig t/m 5 oktober.