• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Panzanello VIP Arrangement 01 september 2016

Door Artisan Wines op 19-07-2016

Andrea Sommaruga, wijnmaker van het biologisch gecertificeerde Azienda Agricola Panzanello (Toscane), komt in de eerste week van september enkele dagen naar Nederland. Naast een bezoek aan diverse toonaangevende restaurants en wijnspeciaalzaken, maakt Andrea Sommaruga ook graag tijd voor u vrij.

Daarom wordt op donderdag 1 september in samenwerking met Wijnimport Scheveningen en Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam een Panzanello VIP Arrangement georganiseerd. Dit arangement bestaat uit het volgende programma:

18:30 – 19:00 uur: ontvangst met aperitief
19:00 – 19:30 uur: presentatie Andrea Sommaruga over de historie van de Chianti Classico en de grote diversiteit in terroir en wijnstijlen.
19:30 – 22:30 uur: wijn-spijs arrangement, bestaande uit zes verschillende gerechten die zijn afgestemd op de wijnen van Panzanello, waaronder ook enkele bijzondere (oudere) jaargangen.

De volgende wijnen staan op het programma:
“Tregaio” Toscana Bianco IGT
“Goccia” Toscana Rosato IGT
Chianti Classico DOCG
Chianti Classico Riserva DOCG
“Il Manuzio” Toscana IGT (SuperTuscan)
“Vindea” Toscana IGT (SuperTuscan) – Limited Edition
“Dolce Amore” – Vino Passito

Panzanello:
Het wijndomein Panzanello van Andrea Sommaruga ligt in het hart van de Chianti Classico, het zeer bekende wijngebied tussen Florence en Siena, waar de beste wijnen uit de streek vandaan komen. Drastische reducering van de opbrengsten en een zorgvuldige biologische benadering vormen de basis voor intense en karaktervolle wijnen van Panzanello. In 1997 presenteerde Andrea Sommaruga zijn eerste oogst op de VinItaly in Verona. Sindsdien wordt hij gezien als een rising star binnen het gebied van de Chianti Classico. Het doel van Andrea Sommaruga is om zoveel mogelijk typiciteit te bewaren. Om die reden produceert hij Chianti Classico op basis van tenminste 98% sangiovese. Zijn opmars blijkt onder andere uit het feit dat zijn wijnen geschonken worden in de meest luxueuze hotels en restaurants in Italië. Om er drie te noemen:

Bulgari Hotel, Il Ristorante – Milano
Ristorante Ceresio 7 – Milano
Villa San Michele – Firenze (Florence)

Tevens behaalde de wijnen van Panzanello ook de pers in Nederland. Onderstaand recensies uit de Volkskrant en Perswijn:

Volkskrant, mei 2015: 8+ (prijs/kwaliteit)
“De Chianti Classico van Panzanello heeft een prettige diepgang, met wijs fronsend, bedachtzaam fruit, gevat in een slanke lijst van eikenhout. Chianti wordt nooit dik of plakkerig en deze is dat dus ook niet: hij smaakt als het ontkende optimisme dat Toscaners zo eigen is.” (jaargang 2012)

Perswijn


  • Chianti Classico DOCG (2009): 14/20 punten – “kersen en pruimen, rijp en krachtig, sappig, elegante stijl, opwekkend, mooi, klassiek”

  • Chianti Classico Riserva DOCG (2007): 16/20 punten – “mooi glas, kersen, bramen, cassis, munt, diepte”


  •  


Het aantal plaatsen voor het Panzanello VIP Arrangement is beperkt. Wij adviseren daarom bijtijds te reserveren voor deze sfeer- en smaakvolle, nazomerse Toscaanse avond.

Kosten Panzanello VIP Arrangement: € 65,00 p.p. all inclusief

Locatie:
Raimondi’s Villa Rozenrust, Veursestraatweg 104, 2265 CG Leidschendam

Reserveren:
U kunt reserveren via info@artisanwines.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen.