• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Nieuw in assortiment: Saint-Aubin 1er Cru En Remilly Domaine Sylvain Langoureau

Door Artisan Wines op 23-05-2017

Naar aanleiding van een recent bezoek aan de Bourgogne heeft Artisan Wines het genoegen een nieuwe vondst toe te voegen aan het assortiment: de AOC Saint-Aubin 1er Cru “En Remilly” van Domaine Sylvain Langoureau.

Het dorpje Saint-Aubin ligt in het zuiden van de Côte de Beaune, verscholen achter de heuvels waarop de beroemde wijngaarden in de Côte d’Or staan aangeplant, zoals Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Om die reden is Saint-Aubin altijd in de schaduw blijven staan van de meest bekende wijnen uit deze regio van de Bourgogne. De prijs-kwaliteitverhouding is daarom des te beter. 

De meest bekende en gewilde 1er Cru-wijngaard in Saint-Aubin is “En Remilly”. Deze steile op het zuiden gesitueerde wijngaard grenst aan de beroemde Grand Cru “Le Montrachet” en staat garant voor zeer verfijnde en minerale wijnen. Diverse producenten, waaronder Sylvain Langoureau, hebben hier een klein perceel. 

Langoureau maakt zijn witte wijnen op de traditionele manier, dat wil zeggen gisting op eikenhouten vaten en zogeheten bâtonnage (het op gezette tijden omroeren van de lie) om de wijnen meer vet en rondheid mee te geven. Daarbij waakt hij voor te heftige houttonen in de wijnen. Elk jaar wordt daarom maximaal 15-20% van de vaten vernieuwd.

De Saint-Aubin 1er Cru “En Remilly” heeft een rijke geur van limoen, groene appel, amandel, toast en florale tonen. De wijn is uitstekend te combineren met coquilles, visgerechten met een lichtromige saus, pasta met schaal- en schelpdieren, wit vlees en licht belegen kazen. De wijn is nu reeds prima op dronk, maar kan nog minimaal 3-5 jaar ouderen.