• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Maguelonne rosé Château de la Selve: ****(*) in Perswijn

Door Artisan Wines op 03-07-2015

Maguelonne rosé is door PERSWIJN geselecteerd en krijgt het predikaat "betaalbare klasse". Dat wil zeggen: wijnen van een uitstekende kwaliteit en tevens heel betaalbaar. Onderstaand de recensie.

Tijdens de zwoele zomerdagen is een goed glas rosé niet te versmaden. Wie meent enkel goede rosé te kunnen aantreffen in de Provence heeft het mis. Het vakblad PERSWIJN proefde recent een groot aantal Vin de Pays/ IGP rosé uit diverse gebieden. De conclusie is dat een gewone landwijn/ IGP eigenlijk veel meer waar voor zijn geld biedt. Onder deze categorie enkele pareltjes, waaronder ook de Maguelonne rosé van Château de la Selve uit de Ardèche. Een top5-notering, gewaardeerd met ****(*) = zeer goed/uitstekend, en ook nog eens GESELECTEERD op prijs-kwaliteit.....!!!

"De Ardèche is tegenwoordig niet alleen meer een bestemming voor toeristen, waaronder talloze Nederlanders. Zo langzamerhand begint de regio zich steeds meer te ontwikkelen tot een wijnstreek van enige betekenis. Château de la Selve dateert uit de 13e eeuw en beschikt sinds 2002 over circa 40 hectare, beplant met grenache, syrah, cinsault, merlot en cabernet sauvignon voor rood en rosé, en viognier voor wit. De wijngaard wordt deels biologisch, deels bio-dynamisch bewerkt met lage opbrengsten. De Maguelonne rosé is gemaakt van uitsluitend Rhône-druiven: grenache, cinsault en syrah, wat zorgt voor een aromatisch glas rosé met kersen en frambozen, krachtig en open in de smaak, mooi droog met fijne bitters."

De Maguelonne rosé is verkrijgbaar bij Artisan Wines voor slechts € 8,95. Bij besteding vanaf € 100,00 incl. BTW (gemixt) worden uw wijnen franco huis geleverd.

Naast de Maguelonne rosé produceert Château de la Selve ook een speciale cuvée, namelijk l'Audacieuse. Deze rosé wordt gerijpt in eikenhouten vaten, afkomstig van het gerenommeerde Château d'Yquem (Bordeaux). De l'Audacieuse is krachtig en complex, heeft een uitzonderlijke stijl en is bovendien zeer gastronomisch. In het toonaangevende La Revue de Vin de France werd de wijn genomineerd tot de 100 beste rosé van Frankrijk.

[catalog-collection id="17"]