• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Gewurztraminer Cormier Domaine Loew geselecteerd in Perswijn

Door Artisan Wines op 08-08-2014

"De Elzas is typisch een van die Franse wijnstreken waar het ritselt van de kleine familiebedrijven. Daar is niks mis mee, zolang je met een klein wijngaardbezit het hoofd boven water weet te houden. Het voordeel is dat je met een kleine omvang vaak ook minder of soms zelfs geen personeel nodig hebt. Het klinkt niet aardig, maar in het Franse arbeidsklimaat wordt dat vaak als een voordeel gezien, gezien de hoge personeelskosten.

Domaine Loew heeft 6,5 hectare in Westhoffen, met als beste perceel een stuk in de Grand Cru Altenberg de Bergbieten. De ouders van Etienne Loew waren lid van de coöperatie, dus hij moest het domein zelf als onafhankelijke producent opbouwen. Hij deed dat met het nodige succes.

De Gewürztraminer Cormier van Domaine Loew scoorde eerder al goed, en nu hij verder rijpt, komt hij helemaal in balans. Hij is mooi rijp, krachtig, weelderig en breed, met lychee en gele pruimen, dik en mollig, lekker!" Beoordeling: ****(*) = zeer goed – uitstekend (geselecteerd)

De Pinot Gris Cormier van Domaine Loew werd als volgt omschreven: "rijp en breed, perzik en nectarines, verleidelijk, duidelijk zoetje, moet je van houden.
Beoordeling: **** = zeer goed

Bron: Perswijn 2014/05 augustus-september

Domaine Loew werkt zowel biologisch als bio-dynamisch en is gecertificeerd door Demeter.

[catalog-collection id="27"]