• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

De Grote Hamersma geeft Petite Selve een zeer hoge score: 9+ (STERWIJN)

Door Artisan Wines op 12-01-2022

Wijnpublicist Harold Hamersma schrijft vol lof over de "Petite Selve" 2020. Hij schaart de wijn tot de zogeheten STERWIJNEN en geeft bovendien een uitzonderlijk hoge score: 9+/10 punten. 

Château La Selve

Terwijl het platteland leegloopt en de jonge generatie naar de steden trekt, trekt Benoît Chazallon zijn eigen plan en vestigt zicht als wijnmaker in het midden van nergens in de Ardèche. Aan de rivier Le Chassezac herbergt de sprookjesachtige kelder van het middeleeuwse Château de la Selve een compleet gerenoveerd wijnbedrijf met amforen en houten vaten van niet minder dan Château d'Yquem.

Bio-dynamische natuurwijn

Bio is het parole, zelfs biodynamisch met kakelende koehoorn, walsend water, kriebelende kruidenthee en een masserende maanstand. Resultaat: wijnen met energie. Omdat je niet alleen moeilijk en complex wil drinken heeft Benoît deze Petite Selve, een kleintje voor alledag.

Proefnotitie Grote Hamersma

"Opwekkende en eerlijke, een landwijn van de spicy cinsault, zwoele grenache en strenge syrah. Met hun 30 jaar voet in aarde zijn de stokken inmiddels mooi op leeftijd. Puur, sap, lichtvoetig, schoon en nog vin naturel ook. Gelukkig wel zonder de hoofdpijn van vluchtig volatiel of muffe muis. Een en al plezier daar op het Franse platteland, je vraagt je af hoe lang het duurt voor de stedelingen omdraaien."

STERWIJN Grote Hamersma

Diverse wijnen in De Grote Hamersma krijgen het predikaat STERWIJN. Dit predikaat wordt enkel toegekend aan wijnen die zich onderscheiden door hun bijzondere karakter en kwaliteit en/of uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk alle proefnotities van Artisan Wines in De Grote Hamersma.