• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Aspergewijnen Proefpakket: 6 flessen voor € 45,00

Door Artisan Wines op 27-04-2015

De eerste asperges zijn inmiddels geoogst en dus bent u wellicht op zoek naar bijpassende wijnen. Hoewel veel consumenten snel geneigd zijn te kiezen voor de bekende pinot blanc, zijn er steeds meer alternatieven voor bij de asperges beschikbaar. Wat de beste combinatie vormt zal vooral ook afhangen hoe de asperges bereid worden. Vermijd in elk geval tanninerijke rode wijnen of sterk houtgelagerde wijnen. Graag geven wij een zestal aanbevelingen, die samen het proefpakket aspergewijnen 2015 vormen. Dit proefpakket bieden wij aan voor slechts € 45,00. U kunt het proefpakket bestellen voor een e-mail te sturen naar info@artisanwines.nl onder vermelding van Aspergewijnen 2015.

IGP Pays d’Oc Chardonnay - Domaine de Belle Mare (Languedoc)
Fraaie chardonnay zonder houtlagering met accent op het fruit. Door de ligging vlakbij het Etang de Thau profiteren de druiven van het frisse zeeklimaat. Dit geeft de wijn des te meer frisheid. Heerlijk bij klassiek bereide asperges.

Riesling Gutswein – Weingut Porzelt (Pfalz)
Knapperige riesling is een groot liefhebber van asperges. Vooral met gesmolten boter, gekookt ei, peterselie en een aardappeltje

Offida Passerina DOCG - Azienda Agricola Clara Marcelli (Marche)
Duidelijk bio. Licht aromatisch. Rijp wit fruit als mango en passievrucht met fraaie bitters in de afdronk. Lekker bij gebakken garnalen, gefrituurde inktvis en zwaardere, meer exotische bereidingen van asperges.

Irpinia Falanghina “Clarum” – Azienda Agricola I Capitani (Campania)
Bloemige geur, beetje lindebloesem, beetje kamperfoelie. Strak droog, ritselend fris, perfect bij asperges met vis en schaal- en schelpdieren zonder zware sauzen.

Soave Classico DOC – Azienda Agricola Monte Tondo (Veneto)
Rijp wit fruit, delicaat, breed toegankelijk. Heeft de frisheid van de sauvignon blanc en de molligheid van de chardonnay. Geschikt voor combinaties van asperges met visgerechten of wit vlees.