• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Wijnadvies

Welke wijn bij welk gerecht

Als u een fles wijn koopt, wilt u ook graag de zekerheid dat die wijn lekker smaakt. Maar, welke wijn past nu het beste bij uw smaakprofiel? En welke wijn past het beste bij welk gerecht?

Persoonlijk advies 

Daarom geeft Artisan Wines u graag persoonlijk wijnadvies. U kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier op deze pagina of door een mail te sturen naar info@artisanwines.nl. U krijgt dan binnen 24 uur een reactie.

Wenst u liever dezelfde werkdag nog een advies? Stuur dan een appje/ sms’je of bel naar 06 48547251.

Smaaktheorie Peter Klosse

In het wijnadvies aan onze klanten laten wij ons inspireren door de smaaktheorie van Dr. Peter Klosse, bekend van Restaurant De Echoput ( * Michelin) in Hoog Soeren. Klosse is tevens oprichter van de Academie voor Gastronomie en als lector verbonden aan de Hotel Management School in Maastricht.

Klosse maakt voor diverse soorten voeding, zoals groenten, fruit, vis, vlees, zuivel, kruiden e.d. onderscheid tussen een strak, filmend (crèmig) en droog mondgevoel. Een citroen of een grapefruit heeft bijvoorbeeld een strak mondgevoel, terwijl een banaan en een perzik juist een filmend mondgevoel geven.

Smaakprofielen wijn

Een soortgelijke indeling kan je dus ook maken in de wijnen. Daarom is de webshop van Artisan Wines onderverdeeld in een zestal smaakprofielen:

Wijntips

Artisan Wines geeft u graag enkele wijntips die u kunnen helpen om optimaal te genieten van een lekkere wijn:

Glaswerk

Kies goed en bijvoorkeur dun glaswerk. Goede merken zijn: Riedel, Schott Zwiesel, Spiegelau.

Serveertemperatuur

Veel wijndrinkers zijn geneigd om witte wijn te koud te drinken en rode wijn te warm. Onderstaand een adviestemperatuur waarbij je altijd op save gaat: