Volkskrant Onno Kleyn: Rode wijn uit de koelkast
Door Artisan Wines op 13-05-2014
Rode wijn drinken we traditioneel niet koud. Ze bevatten namelijk tannine, een stof die evenals de kleur wordt onttrokken uit de druivenschil. Naarmate de temperatuur lager is, proeven we des te meer tannine, dat een stroef en droog mondgevoel kan teweegbrengen. Wijnen met veel structuur, zoals Barolo, Cahors en Médoc verdragen dus geen lage temperatuur. Er zijn echter wijnen die van nature weinig tannine bevatten en daardoor best wat koeler gedronken kunnen worden. In de Volkskrant Magazine verscheen het afgelopen weekend hierover een artikel van wijnjournalist Onno Kleyn. Hij proefde er een aantal en selecteerde de acht beste wijnen, waarvan maar liefst 4 verkrijgbaar bij Artisan Wines: Pinot Noir Tire Bouchon (Languedoc), Dornfelder Weingut Porzelt (Pfalz), Rouge Carmen Château Soucherie (Loire) en Lacrima di Morro d'Alba Podere Santa Lucia (Marche).
Het volledige artikel kunt u hier downloaden: Volkskrant Magazine - Koelbaar rood
[catalog-product id="610"] [catalog-product id="614"]
[catalog-product id="613"] [catalog-product id="213"]