• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75
17
Oct
Wijnmakersdiner met Antonio Menegotti - 17 oktober

Datum: 17 oktober 2019
Tijd: van 18:30
tot 22:30

Beste wijnliefhebber,

Wijnmaker Antonio Menegotti van het gelijknamige wijnhuis uit Villafranca di Verona brengt van 15 t/m 17 oktober een bezoek aan Nederland. Hij laat u graag kennis maken met zijn bijzondere wijnen en om die reden organiseren wij op donderdag 17 oktober een wijnmakersdiner bij Brasserie C'est bon Chez Léon in Naaldwijk (gemeente Westland).

Brasserie C'est Bon Chez Léon

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan bij diverse restaurants en cateraars besloot Léon van der Heijde enkele jaren geleden zijn eigen brasserie te beginnen.  Daarbij richt de jonge, talentvolle chef zich op de ultieme smaaksensatie op een laagdrempelige wijze. Hij maakt het liefst gebruik van dagverse ingrediënten om te streven naar uitstekende kwaliteit. Ook werkt hij graag met duurzame groenten die hij direct van zijn vader betrekt. 

4-gangen verrassingsmenu

Samen met Léon en sommeliere Larissa heeft Artisan Wines een 4 gangen-diner plus diverse amuses voor u samengesteld dat uitstekend aansluit op de wijnen van Antonio Menegotti. Bij de meeste gerechten krijgt u twee verschillende wijnen te proeven bij hetzelfde gerecht. Het belooft dan ook een bijzonder verrassende en smaakvolle avond te worden. 

Het wijnhuis Menegotti

De wijngaarden van de familie Menegotti omvatten circa 25 hectare en liggen verspreid over de glooiende heuvels ten zuiden van het Gardameer. Het morenisch gesteente, aangevoerd door gletsjes in vroeger tijden, creert de ideale ondergrond voor de productie van frisse en elegante witte wijnen. Specialiteit van het wijnhuis vormt de productie van mousserende wijnen, die conform de metodo classico (dezelfde methode als in de Champagne), worden gemaakt. 

Het relatief warme klimaat dat kenmerkend is voor de Po-vlakte staat garant voor voldoende kracht en smaak in de rode wijnen uit deze regio. Het paradepaardje bij Menegotti vormt de rode Rosso del Veronese “Geodoro”, vergelijkbaar met een goede Amarone, maar dan net even anders/ beter…..

Prijs deelname

Brasserie Chez Léon rekent voor deze bijzondere wijn-spijsavond slechts € 69,50 per couvert. Dit bedrag is inclusief amuses en koffie/ thee na afloop van het diner.

Reserveren

Reserveer snel uw deelname aan het wijnmakersdiner met Menegotti in verband met het beschikbare aantal couverts. U kunt uw reservering mailen naar info@artisanwines.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen. Ook kunt u telefonisch reserveren door te bellen naar 06 48547251. 

Locatie: Brasserie C'est Bon Chez Léon
Prinses Julianastraat 11
2671 EH Naaldwijk

Prijs: 69,50