• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75
16
Oct
Wijnmakersdiner met Antonio Menegotti - 16 oktober

Datum: 16 oktober 2019
Tijd: van 18:30
tot 22:30

Beste wijnliefhebber,

Wijnmaker Antonio Menegotti van het gelijknamige wijnhuis uit Villafranca di Verona brengt van 15 t/m 17 oktober een bezoek aan Nederland. Hij laat u graag kennis maken met zijn bijzondere wijnen en om die reden organiseren wij op woensdag 16 oktober een wijnmakersdiner bij Restaurant De Dyck in Woubrugge.

Restaurant De Dyck

Middenin het “Groene Hart  ligt de prachtige boerderij van de familie Kempenaar dat dateert uit 1930. De boerderij is inmiddels deels omgebouwd tot restaurant waar u culinair kunt genieten in een agrarisch decor. Restaurant De Dyck werkt zo veel mogelijk met producten uit de eigen moestuin en met runderen uit de directe omgeving. Dit alles onder het motto “Goed voor elkaar”, dus met respect voor beest en natuur.

4-gangen verrassingsmenu

Samen met sommelier Manuel Tavenier heeft Artisan Wines een 4 gangen-diner plus amuses voor u samengesteld dat uitstekend aansluit op de wijnen van Antonio Menegotti. Bij de meeste gerechten krijgt u twee verschillende wijnen te proeven bij hetzelfde gerecht. Het belooft dan ook een bijzonder verrassende en smaakvolle avond te worden. 

Het wijnhuis Menegotti

De wijngaarden van de familie Menegotti omvatten circa 25 hectare en liggen verspreid over de glooiende heuvels ten zuiden van het Gardameer. Het morenisch gesteente, aangevoerd door gletsjes in vroeger tijden, creert de ideale ondergrond voor de productie van frisse en elegante witte wijnen. Specialiteit van het wijnhuis vormt de productie van mousserende wijnen, die conform de metodo classico (dezelfde methode als in de Champagne), worden gemaakt. 

Het relatief warme klimaat dat kenmerkend is voor de Po-vlakte staat garant voor voldoende kracht en smaak in de rode wijnen uit deze regio. Het paradepaardje bij Menegotti vormt de rode Rosso del Veronese “Geodoro”, vergelijkbaar met een goede Amarone, maar dan net even anders/ beter…..

Prijs deelname

Restaurant De Dyck rekent voor deze bijzondere wijn-spijsavond slechts € 85,00 per couvert. Dit bedrag is inclusief amuse vooraf en koffie/ thee na afloop van het diner.

Reserveren

Reserveer snel uw deelname aan het wijnmakersdiner met Menegotti in verband met het beschikbare aantal couverts. U kunt uw reservering mailen naar info@artisanwines.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen. Ook kunt u telefonisch reserveren door te bellen naar 06 48547251. 

Locatie: Restaurant De Dyck
Woudsedijk-Zuid 43
2481NB Woubrugge

Prijs: 85,00