• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75
15
Oct
Wijnmakersdiner met Antonio Menegotti - 15 oktober

Datum: 15 oktober 2019
Tijd: van 18:30
tot 22:30

Beste wijnliefhebber,

Wijnmaker Antonio Menegotti van het gelijknamige wijnhuis uit Villafranca di Verona brengt van 15 t/m 17 oktober een bezoek aan Nederland. Hij laat u graag kennis maken met zijn bijzondere wijnen en om die reden organiseren wij op dinsdag 15 oktober een wijnmakersdiner bij Italiaans Restaurant Raimondi's Villa Rozenrust.

Verrassingsmenu

De getalenteerde chefkok Fabio Borchetta is lid van het prestigieuze Federazione Italiana Cuochi en zorgde voor een vermelding in de Lekker 500. Hij leerde zijn vak in Italië en gaat deze avond een authentiek Italiaans vier-gangen verrassingsmenu serveren, waarbij de gerechten zijn afgestemd op de wijnen van Menegotti. Bij de meeste gerechten krijgt u twee verschillende wijnen te proeven bij hetzelfde gerecht. Het belooft dan ook een bijzonder verrassende en smaakvolle avond te worden. 

Het wijnhuis Menegotti

De wijngaarden van de familie Menegotti omvatten circa 25 hectare en liggen verspreid over de glooiende heuvels ten zuiden van het Gardameer. Het morenisch gesteente, aangevoerd door gletsjes in vroeger tijden, creert de ideale ondergrond voor de productie van frisse en elegante witte wijnen. Specialiteit van het wijnhuis vormt de productie van mousserende wijnen, die conform de metodo classico (dezelfde methode als in de Champagne), worden gemaakt. 

Het relatief warme klimaat dat kenmerkend is voor de Po-vlakte staat garant voor voldoende kracht en smaak in de rode wijnen uit deze regio. Het paradepaardje bij Menegotti vormt de rode Rosso del Veronese “Geodoro”, vergelijkbaar met een goede Amarone, maar dan net even anders/ beter…..

Prijs deelname

Raimondi's Villa Rozenrust rekent voor deze bijzondere wijn-spijsavond slechts € 69,50 per couvert. Dit bedrag is inclusief amuse vooraf en koffie/ thee na afloop van het diner.

Reserveren

Reserveer snel uw deelname aan het wijnmakersdiner met Menegotti in verband met het beschikbare aantal couverts. U kunt uw reservering mailen naar info@artisanwines.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen. Ook kunt u telefonisch reserveren door te bellen naar 06 48547251. 

Locatie: Raimondi's Villa Rozenrust
Veurstestraatweg 104
2265CG Leidschendam

Prijs: 69,50