• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75
3
Mar
Barolo-diner met Ferdinando Principiano - 3 maart

Datum: 3 maart 2020
Tijd: van 19:00
tot 23:00

Ferdinando Principiano is een zeer talentvolle biologische wijnproducent met wijngaarden in het hart van de Barolo-regio. Hij heeft onder andere een perceel in "Boscareto", een wijngaard (cru) in het dorpje Serralunga, die grenst aan de beroemde "Francia", misschien wel de beste cru van Barolo.

Wijnmakersdiner

Op dinsdag 3 maart is het wijnhuis Principiano op bezoek in Nederland en organiseren wij i.s.m. Restaurant Central Park in Voorburg een wijnmakersdiner. Tijdens dit diner krijgt u diverse (Barolo)-wijnen te proeven, waarbij bijpassende gerechten worden geserveerd.  

Restaurant Central Park

Central Park is de naam van het restaurant en het boutique hotel gevestigd in het rijksmonument Vreugd en Rust in het gelijknamige Park. Tim Bood is als chef-kok verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de keukenbrigade van Central Park. Tim behoort tot de meest talentvolle chefs van de regio en deed eerder ervaring op bij diverse sterrenrestaurants. 

Het wijnhuis Ferdinando Principiano

Ferdinando nam eind jaren ’90 het bedrijf over van zijn vader. Aanvankelijk maakte hij hele moderne wijnen met veel hout, extract en alcohol. In 2004 gooide Ferdinando het roer volledig om. Biologisch-dynamische benadering in de wijngaard en geen gekunstel meer in de kelder.

Wijn van het Jaar in 2018 en 2019

De wijnen van Principiano zijn ongekend puur en elegant.  Dat vinden niet alleen wij, maar ook de pers is lovend. In het afgelopen jaar werd  de Barolo DOCG Serralunga 2015 door het Proefschrift Wijnconcours verkozen tot ‘wijn van het jaar’ in de categorie ‘natuurwijn’. Diezelfde eer viel de Barbera d'Alba DOC Laura 2016 te beurt in 2018. De jury van het Proefschrift Wijnconcours bestaat uit sommeliers, werkzaam bij diverse sterrenrestaurants.

Reserveren

Uw reservering kunt u telefonisch doorgeven via 06 48547251 of mailen naar info@artisanwines.nl met vermelding van uw naam, aantal personen, telefoonnummer en eventuele allergieën of dieetwensen.

Locatie: Restaurant Central Park - Voorburg
Oosteinde 14
2271 EH Voorburg

Prijs: 99,50