• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75
2
Mar
Barolo-diner met Ferdinando Principiano - 2 maart

Datum: 2 maart 2020
Tijd: van 19:30
tot 23:00

Ferdinando Principiano is een biologische wijnproducent met wijngaarden in het hart van de Barolo-regio. Hij heeft onder andere een perceel in "Boscareto", een wijngaard (cru) in het dorpje Serralunga, die grenst aan de beroemde "Francia", misschien wel de beste cru van Barolo.

Wijnmakersdiner

Op maandag 2 maart is het wijnhuis Principiano op bezoek in Nederland i.v.m. een masterclass tijdens de beurs 'Vini Bio' in Amsterdam. Aansluitend organiseren wij i.s.m. Italiaans Restaurant Incanto in Amsterdam een wijnmakersdiner. Tijdens dit diner krijgt u diverse wijnen te proeven, waaronder Barolo, waarbij bijpassende gerechten worden geserveerd.  

Italiaans Restaurant Incanto

Incanto betekent betoveren. Tongstrelende gerechten hebben niet veel ingrediënten nodig. Vaak is het juist de eenvoud, de puurheid van een gerecht die u zachtjes overmant. Dit begrijpt chef Nicolō Rossi als geen ander. Hij doet er alles aan om zijn keuken hetzelfde niveau te laten halen van het innemende uitzicht op de Amstel. Zo beheerst hij een aantal klassiekers die nog maar zelden de kans krijgen in restaurantkeukens. Bovendien verstaat sommelier Roelof Ligthart de kunst om klanten te verrassen met spannende wijn-spijscombinaties. Incanto behoort daarom tot de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam en zelfs van Nederland.

Het wijnhuis Ferdinando Principiano

Ferdinando nam eind jaren ’90 het bedrijf over van zijn vader. Aanvankelijk maakte hij hele moderne wijnen met veel hout, extract en alcohol. In 2004 gooide Ferdinando het roer volledig om. Biologisch-dynamische benadering in de wijngaard en geen gekunstel meer in de kelder.

Wijn van het Jaar in 2018 en 2019

De wijnen van Principiano zijn ongekend puur en elegant.  Dat vinden niet alleen wij, maar ook de pers is lovend. In het afgelopen jaar werd  de Barolo DOCG Serralunga 2015 door het Proefschrift Wijnconcours verkozen tot ‘wijn van het jaar’ in de categorie ‘natuurwijn’. Diezelfde eer viel de Barbera d'Alba DOC Laura 2016 te beurt in 2018. De jury van het Proefschrift Wijnconcours bestaat uit sommeliers, werkzaam bij diverse sterrenrestaurants.

Reserveren

Uw reservering kunt u telefonisch doorgeven via 06 48547251 of mailen naar info@artisanwines.nl met vermelding van uw naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres.

Locatie: Italiaans Restaurant Incanto
Amstel 2
1017AA AMSTERDAM

Prijs: 100,00