• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75

Domaine La Croix Belle - Jacques Boyer & Fils

FrankrijkPuissalicon, Frankrijk

In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich de wijngaarden van La Croix Belle uit. Op een hoogte van 120 meter, gelegen in de streek Côtes de Thongue. La Croix Belle is opgericht in 1794 door de familie Boyer. Vandaag de dag is het familiebedrijf in handen van Jacques en Françoise Boyer.

Terroir Domaine La Croix Belle

Het landgoed heeft 70 hectare aan druivenranken met in totaal 16 verschillende druivensoorten. Het terroir van Domaine La Croix Belle bestaat uit klei met kalksteen met een onderlaag van gravel en zand, met daarin kleine steentjes. Verder profiteren de wijngaarden van de vele zonuren in de Languedoc, terwijl de temperatuur gematigd blijft door de wind van de Middellandse Zee.

Terra Vitis

Door strenge controle op productiemethoden en techniek onder de duurzame landbouw Terra Vitis, vanaf de wijnstok tot aan het bottelen, wordt gestreefd naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu. Eerst vindt er een groene pluk plaats, en later wordt er met de hand geoogst. De wijn wordt zo puur mogelijk gemaakt, zonder allerlei onnodige toevoegingen. Hierdoor ontstaan prachtige, zuivere wijnen met karakter, kwaliteit en passie!

Caringole

Onder het label Caringole maakt Domaine La Croix Belle breed toegankelijke wijnen met accent op het fruit. De wijnen zijn verkrijgbaar in wit, rosé en rood en worden gemaakt van maximaal 3 druivenrassen. De witte Caringole bestaat uit 50% Sauvignon Blanc en 50% Chardonnay, hetgeen resulteert in een wijn met een bloemig aroma en een fris, fruitig, zalvend smaakpalet. De lichtvoetige en dorstlessende terrasrosé wordt gemaakt van 50% Syrah en 50% Grenache, terwijl de rode Caringole, gemaakt van 65% Syrah, 20% Merlot en 15% Carignan, een zwoel en warm glas is met aroma's van zwart fruit en specerijen.

Cepage-wijnen: Chardonnay & Syrah

De wijnen van Domaine La Croix Belle kenmerken zich door hun elegante en verteerbare stijl met een duidelijke expressie van de druiven. Dit komt het sterkst tot uitdrukking in de zogeheten 'cepage-wijnen', wijnen gemaakt van slechts één druif, zoals de witte Chardonnay en de rode Syrah. Twee fantastische wijnen met heel veel waar voor je geld. Ook dat is Languedoc!